Newyorški tjedan mode: Carolina Herrera za jesen/zimu 2011./12.

Carolina Herrera je modna dizajnerica, ili bolje rečeno modna interpretatorica, koja je svoju modnu kuću osnovala daleke 1980. godine. Podrijetlom iz Venezuele, ova proslavljena dizajnerica je, svojim istančanim osjetilom za estetiku i prenošenjem iste u područje modnih kreacija, stekla vjernu naklonost mnogih žena diljem svijeta.

Carolina Herrera front

Carolina Herrera, kolekcija 2010.

Carolina Herrera je modna dizajnerica, ili bolje rečeno modna interpretatorica, koja je svoju modnu kuću osnovala daleke 1980. godine. Podrijetlom iz Venezuele, ova proslavljena dizajnerica je, svojim istančanim osjetilom za estetiku i prenošenjem iste u područje modnih kreacija, stekla vjernu naklonost mnogih žena diljem svijeta. Kao svoj modni orijentir ističe ljubav prema eleganciji i zamršenosti koja se ujedno mora pokazati kao jednostavnost, a moto se pokazao provjerenom formulom za uspjeh njenih kolekcija.

Carolina Herrera nije dizajner od koje očekujemo stvaranje svakodnevne i ležerne odjeće. Područje u kojem uvijek naprosto briljira je visoka večernja moda: vjenčanice, večernje i koktel haljine. Za kolekciju jesen/zima 2011./12., Carolina je na newyorškom tjednu mode predstavila šik odjeću za žene koje ne moraju biti idealnih proporcija ni pretjerano vitke poput modela. To je bila hrabra odluka s obzirom na činjenicu da nije svaki dizajner usmjeren na stvaranje mode koja je namijenjena i ‘stvarnim ženama’. Sama Carolina Herrera je to najbolje ilustrirala navodeći kako inspiraciju ne crpi iz književnosti ili umjetnosti, već od žena s kojima se susreće.

U svojoj kolekciji za jesen/zimu 2011./12. predstavila je luksuznu i sofisticiranu odjeću: koktel haljine uz dodatak zanimljivih ogrlica, duge i raskošne večernje haljine, haljine ukrašene svjetlucavim kamenjem, bujne kapute ukrašene krznom, remenje i rukavice u istoj boji i mnoštvo drugih detalja karakterističnih za njen dizajn. Odjevne komade s Herrera potpisom si vjerojatno ne može priuštiti svaka žena, no uvjereni smo kako će se njena nova kolekcija svidjeti mnogim ljubiteljima visoke mode.

[nggallery id=22]

техническая поддержка и сопровождение сайта

Comments are closed.